Portfolio

Een greep uit onze projecten

 • Onze bijdrage aan de toekomst van mbo’ers

  Onze bijdrage aan de toekomst van mbo’ers

  “Het middelbaar beroepsonderwijs verder ontwikkelen, vind ik bijzonder zinvol. Ik word er blij van om iets voor deze belangrijke groep studenten te kunnen betekenen. Zeker nu er vanuit de overheid zoveel staat te gebeuren”, vertelt Paulien de Jong, communicatieadviseur bij MBO Digitaal en betrokken bij het landelijke programma ‘Doorpakken op digitalisering (2019-2022)’. Een mening die ons tekstbureau al jaren onderschrijft. Ook wij worden blij van werken voor het mbo.

 • Campagneteksten voor energiebesparing

  Campagneteksten voor energiebesparing

  “De tekstschrijver heeft aan een paar woorden genoeg, werkt gestructureerd en levert teksten altijd volgens planning op. Dat is zó fijn voor een projectmanager”, lacht Joan van Dormael, die deze functie vervult bij marketing-, content- en communicatiebureau LVB. Joan doelt met haar complimenten op onze collega Hanneke van Vliet, die ze deze zomer inschakelde voor een campagne voor energieleverancier Vattenfall. “Ja, ik kijk erg tevreden op de samenwerking terug.”

 • Aan het werk voor mboRijnland

  Aan het werk voor mboRijnland

  “Na elke briefing zei tekstschrijver Katja Graven: ‘Leuk, komt goed’. En dat kwam het ook echt; een geruststellend gevoel”, lacht HR-specialist Nouch Heerschap van mboRijnland. Vorig jaar zette ze een opdracht voor vijf wervende vacatureteksten bij Het Nederlands Tekstbureau uit, waarna Katja aan de slag ging. “Haar enthousiasme zie je terug in de teksten. Ze had overduidelijk zin in deze opdracht en de snelheid zat erin. Bovendien waren de vacatures kwalitatief goed beschreven!”

 • Samen bouwen met Ballast Nedam

  Samen bouwen met Ballast Nedam

  Tijdens het kennismakingsgesprek met Ballast Nedam was er van beide kanten meteen een klik. “We waren voor ons jaarverslag op zoek naar een groter tekstbureau dat – onder flinke tijdsdruk – zowel sparringpartner wilde zijn als goede artikelen kon schrijven”, vertelt Marloes Kamer, contentspecialist bij Ballast Nedam. “En dat vertrouwen kreeg ik direct bij Het Nederlands Tekstbureau. De tekstschrijvers gaven aan veel ervaring met jaarverslagen te hebben.”

 • Vol motivatie aan de slag voor LinkedIn

  Vol motivatie aan de slag voor LinkedIn

  Het moment dat LinkedIn ons belde om samen te werken, deden we een klein vreugdesprongetje op kantoor. Een enthousiasme dat Liza Jansen, redacteur bij LinkedIn Nieuws, ook heeft ervaren: “We merken dat bij de tekstschrijvers een intrinsieke motivatie aanwezig is; dat ze de materie ook écht interessant vinden.” En dat klopt: wekelijks schrijven wij zes behapbare nieuwsflitsen over de meest uiteenlopende onderwerpen – altijd werkgerelateerd.

 • De Proeftuin Robotica

  De Proeftuin Robotica

  Prachtig project: de Proeftuin Robotica. Klinkt even fascinerend als dat het is. Academy Het Dorp stelde drie ontwikkelaars in staat hun zorgrobots te testen en verder te ontwikkelen met de feedback van de doelgroep: zorgontvangers, zorgverleners en mantelzorgers. En Het Nederlands Tekstbureau mocht de resultaten, ervaringen, geleerde lessen, jubelmomenten en verbeterpunten in een aantal rapporten en artikelen beschrijven.