Portfolio

Een greep uit onze projecten

 • Teksten schrijven voor een nieuwe lesmethode

  Teksten schrijven voor een nieuwe lesmethode

  Het Nederlands Mathematisch Instituut was op zoek naar meerdere tekstschrijvers voor de lesmethode Wetenswaardig. Goede tekstschrijvers die kunnen samenwerken, met strakke planningen kunnen omgaan én die kennisrijke teksten kunnen schrijven gericht op de jonge doelgroep. Na een zoektocht op Google kwam Fleur Rahimi, projectleider van deze lesmethode, bij Het Nederlands Tekstbureau uit.

 • De virtuele kroeg in met vijf rechters

  De virtuele kroeg in met vijf rechters

  Soms krijgen we pareltjes van opdrachten binnen. Het jubileumboek ter ere van het 120-jarig bestaan van de Centrale Raad van Beroep is er zo één. We kregen de aanvraag binnen via Corps ontwerpers, dat de vormgeving, illustraties en productie mag verzorgen. In hechte samenwerking zorgen we nu voor een prachtige publicatie voor het grote publiek, waarin we dertig belangrijke juridische uitspraken uit de afgelopen 120 jaar in gewone-mensentaal op papier zetten.

 • Onze bijdrage aan de toekomst van mbo’ers

  Onze bijdrage aan de toekomst van mbo’ers

  “Het middelbaar beroepsonderwijs verder ontwikkelen, vind ik bijzonder zinvol. Ik word er blij van om iets voor deze belangrijke groep studenten te kunnen betekenen. Zeker nu er vanuit de overheid zoveel staat te gebeuren”, vertelt Paulien de Jong, communicatieadviseur bij MBO Digitaal en betrokken bij het landelijke programma ‘Doorpakken op digitalisering (2019-2022)’. Een mening die ons tekstbureau al jaren onderschrijft. Ook wij worden blij van werken voor het mbo.

 • Campagneteksten voor energiebesparing

  Campagneteksten voor energiebesparing

  “De tekstschrijver heeft aan een paar woorden genoeg, werkt gestructureerd en levert teksten altijd volgens planning op. Dat is zó fijn voor een projectmanager”, lacht Joan van Dormael, die deze functie vervult bij marketing-, content- en communicatiebureau LVB. Joan doelt met haar complimenten op onze collega Hanneke van Vliet, die ze deze zomer inschakelde voor een campagne voor energieleverancier Vattenfall. “Ja, ik kijk erg tevreden op de samenwerking terug.”

 • Aan het werk voor mboRijnland

  Aan het werk voor mboRijnland

  “Na elke briefing zei tekstschrijver Katja Graven: ‘Leuk, komt goed’. En dat kwam het ook echt; een geruststellend gevoel”, lacht HR-specialist Nouch Heerschap van mboRijnland. Vorig jaar zette ze een opdracht voor vijf wervende vacatureteksten bij Het Nederlands Tekstbureau uit, waarna Katja aan de slag ging. “Haar enthousiasme zie je terug in de teksten. Ze had overduidelijk zin in deze opdracht en de snelheid zat erin. Bovendien waren de vacatures kwalitatief goed beschreven!”

 • Samen bouwen met Ballast Nedam

  Samen bouwen met Ballast Nedam

  Tijdens het kennismakingsgesprek met Ballast Nedam was er van beide kanten meteen een klik. “We waren voor ons jaarverslag op zoek naar een groter tekstbureau dat – onder flinke tijdsdruk – zowel sparringpartner wilde zijn als goede artikelen kon schrijven”, vertelt Marloes Kamer, contentspecialist bij Ballast Nedam. “En dat vertrouwen kreeg ik direct bij Het Nederlands Tekstbureau. De tekstschrijvers gaven aan veel ervaring met jaarverslagen te hebben.”