Blogs

De kunst van het schrijven

 • Denk als een Duitser

  Denk als een Duitser

  Duits is Duplo voor taalliefhebbers. Een mooi voorbeeld dat we onderweg op een gevel zagen staan, is ‘Orthopädieschuhtechnik’. Daar kunnen wij Nederlanders nog iets van leren.

 • Samen op weg naar duurzaam

  Samen op weg naar duurzaam

  Ik stond onlangs onbezorgd te wokken, toen mijn oog viel op een zak kroepoek. Daarop was een wikkel bevestigd met de slogan ‘Samen op weg naar duurzaam’. Maar wat zegt dat eigenlijk?

 • Help … ik word geïnterviewd!

  Help … ik word geïnterviewd!

  In de praktijk blijkt dat lang niet alle deskundigen ervaring hebben met interviews. Wat kun je eigenlijk verwachten als je zo’n nieuwsgierige tekstschrijver tegenover je hebt?

 • Warm pleidooi voor woordenlijst.org

  Warm pleidooi voor woordenlijst.org

  Woordenlijst.org: de online variant van Het Groene Boekje. Onmisbaar voor iedereen: of je nu de schrijfwijze van 'przewalskipaard' wilt opzoeken of benieuwd bent naar het voltooid deelwoord van updaten.

 • Lees jezelf wat vaker voor

  Lees jezelf wat vaker voor

  Vorige week kon ik weer eens grasduinen in de enorme collectie strips van bibliotheek Theek 5 in Oosterhout. Daarbij vond ik een prachtig album van Kuifje: ‘De sieraoj van Bianca Castafiore’. Een echte aanrader voor taalliefhebbers!

 • Kom met verhalen

  Kom met verhalen

  Verhalen vormen een krachtig middel om een dienst of een product aan de man te brengen. Maar let op. Wanneer dit instrument niet goed wordt gebruikt, kan het als een boemerang werken.