Blogs

De kunst van het schrijven

 • Warm pleidooi voor woordenlijst.org

  Warm pleidooi voor woordenlijst.org

  Woordenlijst.org: de online variant van Het Groene Boekje. Onmisbaar voor iedereen: of je nu de schrijfwijze van 'przewalskipaard' wilt opzoeken of benieuwd bent naar het voltooid deelwoord van updaten.

 • Lees jezelf wat vaker voor

  Lees jezelf wat vaker voor

  Vorige week kon ik weer eens grasduinen in de enorme collectie strips van bibliotheek Theek 5 in Oosterhout. Daarbij vond ik een prachtig album van Kuifje: ‘De sieraoj van Bianca Castafiore’. Een echte aanrader voor taalliefhebbers!

 • Kom met verhalen

  Kom met verhalen

  Verhalen vormen een krachtig middel om een dienst of een product aan de man te brengen. Maar let op. Wanneer dit instrument niet goed wordt gebruikt, kan het als een boemerang werken.

 • Nederlands in de knel

  Nederlands in de knel

  Let op: wie per se nog de roman Oorsprong van Dan Brown wil lezen, moet hier wegklikken. Ik ga de afloop daarvan verklappen en die koppelen aan de sluipende neergang van het vak Nederlands.

 • Drie keer woordwaarde

  Drie keer woordwaarde

  Wij helpen bedrijven vaak om kernwaarden te ontdekken. Maar kernwaarden kunnen ook persoonlijk zijn. Onze tekstschrijver Arie Verhoef vraagt zich af: welke hebben drie keer woordwaarde?

 • Tekst heeft ook slaap nodig

  Tekst heeft ook slaap nodig

  Een gouden schrijftip van onze tekstschrijver Fay Huigen: laat je tekst een nachtje liggen. Lees deze vier redenen en ontdek waarom teksten ook slaap nodig hebben.