Blogs

De kunst van het schrijven

 • Help … ik word geïnterviewd!

  Help … ik word geïnterviewd!

  In de praktijk blijkt dat lang niet alle deskundigen ervaring hebben met interviews. Wat kun je eigenlijk verwachten als je zo’n nieuwsgierige tekstschrijver tegenover je hebt?

 • Warm pleidooi voor woordenlijst.org

  Warm pleidooi voor woordenlijst.org

  Woordenlijst.org: de online variant van Het Groene Boekje. Onmisbaar voor iedereen: of je nu de schrijfwijze van 'przewalskipaard' wilt opzoeken of benieuwd bent naar het voltooid deelwoord van updaten.

 • Lees jezelf wat vaker voor

  Lees jezelf wat vaker voor

  Vorige week kon ik weer eens grasduinen in de enorme collectie strips van bibliotheek Theek 5 in Oosterhout. Daarbij vond ik een prachtig album van Kuifje: ‘De sieraoj van Bianca Castafiore’. Een echte aanrader voor taalliefhebbers!

 • Kom met verhalen

  Kom met verhalen

  Verhalen vormen een krachtig middel om een dienst of een product aan de man te brengen. Maar let op. Wanneer dit instrument niet goed wordt gebruikt, kan het als een boemerang werken.

 • Nederlands in de knel

  Nederlands in de knel

  Let op: wie per se nog de roman Oorsprong van Dan Brown wil lezen, moet hier wegklikken. Ik ga de afloop daarvan verklappen en die koppelen aan de sluipende neergang van het vak Nederlands.

 • Drie keer woordwaarde

  Drie keer woordwaarde

  Wij helpen bedrijven vaak om kernwaarden te ontdekken. Maar kernwaarden kunnen ook persoonlijk zijn. Onze tekstschrijver Arie Verhoef vraagt zich af: welke hebben drie keer woordwaarde?