20 jaar
20 jaar

Overzicht 20 jaar Het Nederlands Tekstbureau

 • Onze collega Renske Kaldewaij

  Onze collega Renske Kaldewaij

  De ene dag staat onze tekstschrijver Renske Kaldewaij met haar laarzen in de modder een geoloog te interviewen, de volgende dag geeft ze schrijftraining aan een groep juristen. Altijd met een grote lach op haar gezicht! Want Renske houdt van haar werk en wij van haar aanstekelijke enthousiasme. Een werkdrive waar we 'u' tegen zeggen.

 • Onze collega Susan de Louw

  Onze collega Susan de Louw

  Ze vond het heerlijk toen ze voor TUI op persreis mocht, maar het hart van onze tekstschrijver Susan de Louw gaat ook sneller kloppen als ze over maatschappelijke onderwerpen mag schrijven. "Bij al deze verhalen hoop ik dat er meer aandacht komt voor het desbetreffende onderwerp of dat ik de lezer aan het denken zet." 

 • Onze collega Paul Kattestaart

  Onze collega Paul Kattestaart

  Achteraf gezien was hij graag eerder ontslagen bij zijn vorige werkgever. Des te eerder had hij bij Het Nederlands Tekstbureau kunnen beginnen. Een uitspraak die onze accurate en gedreven tekstschrijver Paul Kattestaart prachtig karakteriseert.

 • Onze collega Martine de Wit

  Onze collega Martine de Wit

  'Schoonheid is er altijd. Doe je best het overal te ontdekken en aan anderen te laten zien. Dat is leven!' We geven gelijk de boodschap weg waarmee onze tekstschrijver Martine de Wit haar interview afsluit, maar dit is ook onze Rotterdamse ten voeten uit! Martine ziet overal een mooi verhaal in en doet al ruim tien jaar niets liever dan dat opschrijven. "Ik vind dat ik echt een droombaan heb!"

   

 • Onze collega Tom Harkema

  Onze collega Tom Harkema

  Hij mocht in zijn eerste jaar gelijk voor LinkedIn aan de slag en zich verdiepen in 1500 vacatureteksten voor een groot vervoersbedrijf. Een prachtige start dus, voor onze ‘jongste’ tekstschrijver Tom Harkema, die al een mooie carrière achter de rug had. “Ik wilde graag een nieuwe stap maken en een ander talent laten zien: creatief en doeltreffend omgaan met taal.”

 • Onze collega Martijn Tamboer

  Onze collega Martijn Tamboer

  Van printjes met het laatste nieuws de Trêveszaal binnenbrengen tot speeches schrijven voor Kamerleden en zelfs de minister-president. Voordat tekstschrijver Martijn Tamboer zich bij Het Nederlands Tekstbureau aansloot, had hij al een mooie carrière bij onder meer de Rijksvoorlichtingsdienst opgebouwd. Toch wilde hij nog meer … schrijven.