20 jaar
20 jaar

Overzicht 20 jaar Het Nederlands Tekstbureau

 • Onze collega Martijn Tamboer

  Onze collega Martijn Tamboer

  Van printjes met het laatste nieuws de Trêveszaal binnenbrengen tot speeches schrijven voor Kamerleden en zelfs de minister-president. Voordat tekstschrijver Martijn Tamboer zich bij Het Nederlands Tekstbureau aansloot, had hij al een mooie carrière bij onder meer de Rijksvoorlichtingsdienst opgebouwd. Toch wilde hij nog meer … schrijven.

 • Uit de visitekaartjesbak ... Het Communicatie Collectief

  Uit de visitekaartjesbak ... Het Communicatie Collectief

  Het Nederlands Tekstbureau was in 2001 nog maar net gestart, toen Roel van Veen van Het Communicatie Collectief langskwam op het toenmalige kantoor in Scheveningen. “Ik herinner me dat prachtige uitzicht op de binnenhaven nog goed”, zo blikt hij terug. 

 • Onze collega Annelies Peters

  Onze collega Annelies Peters

  Met haar humor, enthousiaste instelling en serieuze aanpak is onze collega Annelies Peters een bijzonder fijne collega. Dat ze soms ook enorme eetlust heeft, was voor ons én haar opdrachtgever nieuw. Je leest er meer over in deze maandelijkse jubileumrubriek waarin we met een van onze tekstschrijvers terugblikken en vooruitkijken.

 • Uit de visitekaartjesbak ... Zadkine

  Uit de visitekaartjesbak ... Zadkine

  Opdrachtgevers van het eerste uur, we koesteren ze! Thierry van Twist is zo’n klant voor wie we nog steeds werken. Dat begon in 2003 bij Zadkine – nog altijd onze opdrachtgever – en werd jaren later voortgezet bij haar nieuwe werkgevers het CAK en daarna de RDW. “Ik ken Katja Graven, de oprichter, alweer bijna 20 jaar. De samenwerking voelde altijd zo goed; ik ben haar zakelijk nooit uit het oog verloren.”

 • Onze collega Christian Goijaarts!

  Onze collega Christian Goijaarts!

  Terwijl wij het 20-jarig bureaujubileum vieren, heeft onze collega Christian Goijaarts zijn eigen feestje. Eind van dit jaar viert hij zijn 10-jarig bestaan van Het Nederlands Tekstbureau in Breda. Voor deze rubriek stelden we hem vijf vragen, waarbij hij onder meer ingaat op zijn eerste ervaring bij HNTB. Een bijzondere, naar zijn zeggen …

 • De corporate story van … Het Nederlands Tekstbureau

  De corporate story van … Het Nederlands Tekstbureau

  Die zomer van 2004 herinner ik me goed. Het voelde alsof ik zakelijk gezien op een T-splitsing stond. Ging ik naar links of naar rechts? Ik was drie jaar eigenaar van Het Nederlands Tekstbureau en mijn bedrijf maakte een flinke groei door, mede dankzij de inzet van freelancers. Toch was het tijd voor een nieuwe koers vanwege de toenemende opdrachtenstroom.