20 jaar
20 jaar

Overzicht 20 jaar Het Nederlands Tekstbureau

 • Onze collega Martine de Wit

  Onze collega Martine de Wit

  'Schoonheid is er altijd. Doe je best het overal te ontdekken en aan anderen te laten zien. Dat is leven!' We geven gelijk de boodschap weg waarmee onze tekstschrijver Martine de Wit haar interview afsluit, maar dit is ook onze Rotterdamse ten voeten uit! Martine ziet overal een mooi verhaal in en doet al ruim tien jaar niets liever dan dat opschrijven. "Ik vind dat ik echt een droombaan heb!"

   

 • Onze collega Tom Harkema

  Onze collega Tom Harkema

  Hij mocht in zijn eerste jaar gelijk voor LinkedIn aan de slag en zich verdiepen in 1500 vacatureteksten voor een groot vervoersbedrijf. Een prachtige start dus, voor onze ‘jongste’ tekstschrijver Tom Harkema, die al een mooie carrière achter de rug had. “Ik wilde graag een nieuwe stap maken en een ander talent laten zien: creatief en doeltreffend omgaan met taal.”

 • Onze collega Martijn Tamboer

  Onze collega Martijn Tamboer

  Van printjes met het laatste nieuws de Trêveszaal binnenbrengen tot speeches schrijven voor Kamerleden en zelfs de minister-president. Voordat tekstschrijver Martijn Tamboer zich bij Het Nederlands Tekstbureau aansloot, had hij al een mooie carrière bij onder meer de Rijksvoorlichtingsdienst opgebouwd. Toch wilde hij nog meer … schrijven.

 • Uit de visitekaartjesbak ... Het Communicatie Collectief

  Uit de visitekaartjesbak ... Het Communicatie Collectief

  Het Nederlands Tekstbureau was in 2001 nog maar net gestart, toen Roel van Veen van Het Communicatie Collectief langskwam op het toenmalige kantoor in Scheveningen. “Ik herinner me dat prachtige uitzicht op de binnenhaven nog goed”, zo blikt hij terug. 

 • Onze collega Annelies Peters

  Onze collega Annelies Peters

  Met haar humor, enthousiaste instelling en serieuze aanpak is onze collega Annelies Peters een bijzonder fijne collega. Dat ze soms ook enorme eetlust heeft, was voor ons én haar opdrachtgever nieuw. Je leest er meer over in deze maandelijkse jubileumrubriek waarin we met een van onze tekstschrijvers terugblikken en vooruitkijken.

 • Uit de visitekaartjesbak ... Zadkine

  Uit de visitekaartjesbak ... Zadkine

  Opdrachtgevers van het eerste uur, we koesteren ze! Thierry van Twist is zo’n klant voor wie we nog steeds werken. Dat begon in 2003 bij Zadkine – nog altijd onze opdrachtgever – en werd jaren later voortgezet bij haar nieuwe werkgevers het CAK en daarna de RDW. “Ik ken Katja Graven, de oprichter, alweer bijna 20 jaar. De samenwerking voelde altijd zo goed; ik ben haar zakelijk nooit uit het oog verloren.”