Onze collega Susan de Louw

  • July 2021

Ze vond het heerlijk toen ze voor TUI op persreis mocht, maar het hart van onze tekstschrijver Susan de Louw gaat ook sneller kloppen als ze over maatschappelijke onderwerpen mag schrijven. "Bij al deze verhalen hoop ik dat er meer aandacht komt voor het desbetreffende onderwerp of dat ik de lezer aan het denken zet." 
 

Waar stond jij 20 jaar geleden?

"Ik werkte in 2001 als accountmanager bij een drukkerij in Den Haag. Misschien een vreemde stap na mijn journalistieke opleiding, maar in het begin wilde ik vooral de verschillende kanten van dit boeiende vak leren kennen. Ik heb zelfs in de pr en marketing gewerkt. Bij de drukkerij ontdekten ze al snel mijn interesse voor taal en controleerde ik vaak de drukproeven. Kloppen de tussenkopjes? Zijn er geen gekke afbrekingen, taalfouten of dubbele spaties? De klanten konden deze kritische blik zeer waarderen." 

Wanneer ben je vervolgens franchisenemer geworden?

"Bij een tekstbureau in Den Haag schreef ik jarenlang allerlei teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. In 2015 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: het ondernemerschap. Dat vond ik bij Het Nederlands Tekstbureau. Een spannende stap waarvan ik geen moment spijt heb. De vrijheid, zelfstandigheid en leuke club collega’s zijn voor mij ideaal!"

Hoe is HNTB tot nu toe bevallen?

"Een reisverhaal schrijven over een tropische bestemming voor een reismagazine of opleidingsteksten verzorgen voor de website van een onderwijsinstelling. Het is de variatie die me aanspreekt. Niet alleen qua onderwerpen, maar ook qua werkzaamheden. Naast interviewen en schrijven vind ik het bijvoorbeeld ook leuk om projecten te coördineren."

Wat vergeet je nu al nooit meer van je tijd bij HNTB?

"Voor TUI mocht ik een keer mee op persreis naar Mallorca. Een fantastische ervaring! Ik verbleef in een prachtig hotel en ging mee op excursie. Het resultaat is een enthousiast reisverhaal voor het inflight magazine van TUI. Verder spreken maatschappelijke onderwerpen mij enorm aan. Zo interviewde ik een keer iemand met torenhoge schulden en iemand die analfabeet is. Bij al deze verhalen hoop ik dat er meer aandacht komt voor het desbetreffende onderwerp of dat ik de lezer aan het denken zet."

Waar zie jij jezelf over 20 jaar?

"Over 20 jaar zie ik mezelf nog altijd schrijven. Een langgekoesterde wens is een spannend en avontuurlijk kinderboek schrijven. Wie weet heb ik daar dan eindelijk tijd voor. Een andere passie is reizen. De wereld kent zoveel mooie plekken en interessante culturen. Ook die belevenissen en ervaringen wil ik vastleggen en opschrijven. Dat kan zijn voor mezelf of mijn dierbaren, maar misschien deel ik het wel met iedereen."  

En tot slot, welke 20 woorden geef jij graag aan de lezer mee?

"Niets doen of twijfelen is stilstand. Voer zelf de regie over je leven. Pak elke kans met beide handen aan."