Teksten schrijven voor een nieuwe lesmethode

Het Nederlands Mathematisch Instituut was op zoek naar meerdere tekstschrijvers voor de lesmethode Wetenswaardig. Goede tekstschrijvers die kunnen samenwerken, met strakke planningen kunnen omgaan én die kennisrijke teksten kunnen schrijven gericht op de jonge doelgroep. Na een zoektocht op Google kwam Fleur Rahimi, projectleider van deze lesmethode, bij Het Nederlands Tekstbureau uit. Al snel vond een kennismakingsgesprek met onze collega Annelies Peters plaats en dat beviel. “Ze vindt haar werk echt leuk, dat merk je!”


De lesmethode Wetenswaardig is voor leerlingen van groep 4 tot en met 8 en behandelt verschillende vakgebieden, zoals geschiedenis, biologie, techniek en aardrijkskunde. Daarbij brengt de leerkracht naast algemene kennis ook andere relevante informatie en vaardigheden over. De methode prikkelt de leerlingen en verhoogt tegelijkertijd hun woordenschat en taalvaardigheden.
 

“Om het eerste lesmateriaal van deze methode op tijd af te krijgen, hadden we best een uitdagende planning. Annelies reageerde echter gelijk enthousiast op onze aanvraag. Ze was open, nieuwsgierig, stelde vragen én vroeg ook door. Kortom: de eerste indruk was goed. Vervolgens legden we een proeftekst bij haar neer en daardoor merkten we gelijk dat ze precies weet welke informatie ze nodig heeft om een goede tekst te kunnen schrijven. En: dat ze de feedback goed oppakt en verwerkt. Het is fijn dat ze bij onduidelijkheden even navraag doet. Ook voor Erik Meester, de conceptauteur van de lesmethode Wetenswaardig, was de samenwerking gelijk plezierig. Het moet toch klikken om samen zo’n lesmethode te ontwikkelen. Dus ja, haar professionaliteit en enthousiasme maken dat we heel tevreden zijn over Annelies.”

Fleur Rahimi, projectleider Wetenswaardig
 

Inmiddels heeft Annelies al ruim dertig teksten voor in totaal vier thema’s geschreven. Van het thema ‘Pruiken en revoluties’ tot ‘Grenzen en Staatsinrichting’. Ook zij blikt tevreden terug. “Toen Fleur van het Nederlands Mathematisch Instituut mij benaderde, had ik daar meteen een goed gevoel bij. Ze is toegankelijk, prettig in de omgang en bewaakt het ontwikkelproces van Wetenswaardig op een efficiënte en duidelijke manier. Iedereen weet precies wanneer iets moet gebeuren en hoe. En ook de samenwerking met Erik Meester en Norma Montulet vind ik heel fijn. In ons kennismakingsgesprek merkte ik al dat ze ontzettend deskundig en bevlogen zijn. Mooi om te zien dat hun enthousiasme aanstekelijk werkt. We willen er echt met z’n allen iets moois van maken!”


Binnenkort ligt het eerste ontwikkelde lesmateriaal op de tafels van de leerlingen. Ondertussen blijft de methode volop in ontwikkeling: er komen nog zeker dertig thema’s aan. Als alles straks in een stroomversnelling raakt, verwacht Fleur nog vaker een beroep op Het Nederlands Tekstbureau te doen. “Jazeker, we hebben alle vertrouwen in Annelies. En als we handen tekortkomen, zullen wij ook haar collega’s inschakelen.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  Nederlands Mathematisch Instituut

 • Dienst:

  Research en schrijven

 • Tekst:

  Lesmateriaal

 • Samenwerking:

  Sinds 2023