Zorginkoopbeleid CZ

Goede medische zorg die bereikbaar en betaalbaar is voor iedereen. Dat is waar zorgverzekeraar CZ voor staat. Daarom maken zij afspraken met zorgverleners over de kwaliteit en de prijs van de zorg die zij leveren. En zulke complexe materie helder op papier zetten – dat is een vak apart. Daarom schakelde CZ Het Nederlands Tekstbureau in.


Schrijftraining

Tekstschrijver Christian: “Samen met CZ hebben we een plan de campagne gemaakt. We begonnen met een schrijftraining voor de schrijvers van het zorginkoopbeleid. Zo konden mijn collega Arie en ik hun al nuttige tips geven voordat ze begonnen met schrijven. We hebben ook een inloopspreekuur op locatie georganiseerd, waarbij de schrijvers tussentijds langs konden komen met vragen.”

“Uiteindelijk hebben we samen met CZ in korte tijd veel werk verzet. De leesbaarheid van de teksten is sterk verbeterd en de zorginkoopbeleidsdocumenten konden op tijd door naar de vormgever."

Strakke deadline

“Daarna hebben we, samen met onze collega Annelies, alle zestien zorginkoopbeleidsdocumenten geredigeerd. Dat was een flinke klus: sommige van deze stukken bestonden uit meer dan dertig pagina’s. Bovendien hadden we een strakke deadline. Binnen twee weken moesten alle teksten door naar de vormgever, die op zijn beurt twee weken de tijd had om ze klaar te maken voor publicatie op de website van CZ.”

Samen veel werk verzet

“Uiteindelijk hebben we samen met CZ in korte tijd veel werk verzet. De leesbaarheid van de teksten is sterk verbeterd en de zorginkoopbeleidsdocumenten konden op tijd door naar de vormgever. Dat was cruciaal: CZ contracteert jaarlijks meer dan 45.000 zorgaanbieders en vertraging in dit toch al intensieve traject is uitgesloten. We zijn er trots op dat het is gelukt en hebben hiermee meteen een goede basis gelegd voor toekomstige documenten.”

“De samenwerking met Het Nederlands Tekstbureau is goed bevallen. De onderlinge communicatie was snel, volledig en duidelijk, en de tekstschrijvers waren bijzonder flexibel. We zaten bovendien op één lijn met ons streven naar kwaliteit. Wat ik knap vind, is dat de teksten zijn verbeterd met behoud van inhoud en nuances. Ik ben blij met de teksten die er nu liggen. Die vormen een goed uitgangspunt voor komend jaar. Dan zetten we wat mij betreft weer nieuwe stappen om de documenten verder te verbeteren.”

Rutger Soffers
Projectleider bij CZ

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  CZ

 • Dienst:

  Herschrijven, redigeren, training geven

 • Tekst:

  Zorginkoopdocumenten en directieverslag

 • Samenwerking:

  Sinds 2015