Webteksten schrijven voor SHOP Jeugd

SHOP Jeugd biedt hulp aan minderjarigen in de regio Den Haag, die vrijwillig of onvrijwillig betaalde seks hebben of worden uitgebuit. Ook ouders/verzorgers en zorgprofessionals kunnen met hun vragen terecht bij SHOP Jeugd. Het Nederlands Tekstbureau schreef de teksten voor de website: www.shop-jeugd-denhaag.nl.

“Onze samenwerking met SHOP begon met het redigeren van een aantal verslagen. Daarna kwam al snel de vraag of we ook de webteksten voor SHOP Jeugd wilden schrijven. Een belangrijk en gevoelig onderwerp, want minderjarige slachtoffers van uitbuiting weten soms niet waar ze met hun vragen terechtkunnen”, vertelt tekstschrijver Susan.

“Onze website was vooral gericht op 18-plussers. Daarom wilden we een website maken speciaal voor jongeren. Voor de teksten vroeg ik Susan, die daarvoor al wat voor SHOP had gedaan. We zijn heel blij met onze nieuwe website voor SHOP Jeugd en de teksten die Susan daarvoor schreef. Ze is niet alleen goed in haar werk, maar ook een warm en fijn persoon om mee samen te werken. Daarom blijven we Susan bellen voor nieuwe schrijfklussen!”

- Nicole Harms, maatschappelijk werker en zorgcoördinator mensenhandel bij SHOP

Juiste toon

De website van SHOP Jeugd richt zich op drie doelgroepen: jongeren, ouders/verzorgers en zorgprofessionals. Susan: “Het was even zoeken naar de juiste indeling en toon. Zeker ook omdat SHOP Jeugd niet alleen bedoeld is voor minderjarigen die onder dwang geld verdienen met seks, maar ook voor jongeren die daar vrijwillig voor kiezen. Vooral het sociaal-maatschappelijke aspect maakt dat ik met veel plezier aan de teksten heb gewerkt.”

Betrokken mensen

Het onderwerp is behoorlijk breed: mensenhandel komt niet alleen voor in de seksindustrie, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van arbeidsomstandigheden of huiselijk geweld. “Dat maakt het ook zo belangrijk om over te schrijven”, vertelt Susan. “De mensen van SHOP zijn ontzettend betrokken bij hun doelgroep. Heel mooi om te zien!”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  SHOP Jeugd

 • Dienst:

  Schrijven

 • Tekst:

  Webteksten

 • Samenwerking:

  Sinds 2017