Vol motivatie aan de slag voor LinkedIn

Het moment dat LinkedIn ons belde om samen te werken, deden we een klein vreugdesprongetje op kantoor. Een enthousiasme dat Liza Jansen, redacteur bij LinkedIn Nieuws, ook heeft ervaren: “We merken dat bij de tekstschrijvers een intrinsieke motivatie aanwezig is; dat ze de materie ook écht interessant vinden.” En dat klopt: wekelijks schrijven wij zes behapbare nieuwsflitsen over de meest uiteenlopende onderwerpen – altijd werkgerelateerd.

Onze tekstschrijver Christian Goijaarts is de contactpersoon voor LinkedIn. Iedere maandagochtend ontvangt hij een interessante selectie nieuwsberichten die te maken hebben met ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van werk. Vervolgens zorgt hij voor pakkende teksten van maximaal 100 woorden. Altijd voorzien van een aansprekende kop en vaak een prikkelende stelling om lezers te verleiden om te reageren. Christian: “Het is een fijne samenwerking – ook omdat het werk inderdaad zo afwisselend en inhoudelijk is. Het is leuk en leerzaam om te doen. Echt een klusje voor nieuwsgierige tekstschrijvers. Bovendien worden we altijd getagd bij onze publicaties, waardoor we makkelijk kunnen volgen hoe bepaalde nieuwsberichten het doen.”

“We werken inmiddels anderhalf jaar samen en zijn nog steeds heel tevreden. De communicatie verloopt fijn en we kunnen goed schakelen. Snel ook, want Christian levert de teksten altijd ruim voor de deadline aan. Heel prettig! Hij weet vloeiend de kern uit de artikelen te halen en deze helder op te schrijven. Zijn collega Noël Ummels trouwens ook. Want ook dát is prettig: als Christian een keer niet kan, heeft hij vaste collega’s die zijn werk overnemen. Wij hebben echt geen omkijken meer naar de nieuwsflitsen. Dat voelt heel fijn en veilig.”

Liza Jansen, redacteur bij LinkedIn Nieuws

Naast de wekelijkse nieuwsflitsen schrijven Christian en Noël ook veel teksten tijdens de vakantieperiode van de vaste redacteuren van LinkedIn. En, rond de feestdagen is er altijd onderling overleg over de verdeling van het werk. Als het LinkedIn-kantoor bijvoorbeeld rond kerst gesloten is, werkt Het Nederlands Tekstbureau alvast vooruit. Liza [lachend]: “Ook over ad hoc-verzoeken wordt nooit moeilijk gedaan! Christian doet geen moment ingewikkeld, maar reageert altijd flexibel. Hij vindt die houding ook echt vanzelfsprekend in zijn werk.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  LinkedIn

 • Dienst:

  Schrijven

 • Tekst:

  Nieuwsflitsen

 • Samenwerking:

  Sinds 2019