Toekomstplan voor Mission Zero

De wereld staat voor een grote uitdaging op het gebied van duurzaamheid. Willen we zuinig omgaan met onze aarde, dan moeten veel bestaande systemen op de schop. Hoe organiseer je dat? Met gebundelde krachten! De Haagse Hogeschool verenigde vier lectoraten in het nieuwe kenniscentrum Mission Zero en schakelde Het Nederlands Tekstbureau in voor een meerjarenbeleidsplan.“Toen lector Christine de Lille me belde, wist ik meteen: dit wordt leuk”, vertelt tekstschrijver Martine. “Christines lectoraat Innovation Networks heeft altijd zulke mooie projecten! Eerder schreef ik al over onderzoek naar duurzame verpakkingen en toekomstbestendige retail, en ik was heel benieuwd wat er nu op de rol stond. Ik was blij verrast dat Innovation Networks officieel de handen ineen had geslagen met drie andere lectoraten: Circular Business, Energy in Transition en Stedelijk Metabolisme. Het idee erachter: de uitdagingen waar we als mensheid voor staan moeten we samen, vanuit verschillende disciplines oplossen.”

“Niet alleen zijn we zelf erg trots op het plan en helpt het ons koers te houden, het bestuur was er ook erg over te spreken. Mede daardoor kunnen we rekenen op hun vertrouwen in en steun voor ons werk.”

Christine de Lille, Lector

Feitelijk én inspirerend

Christine de Lille: “Het verhaal achter ons kenniscentrum is solide, maar we kregen het niet mooi op papier. Martine interviewde meerdere lectoren en medewerkers om het verhaal te vatten in een fijn leesbaar meerjarenbeleidsplan. Het moest niet alleen een opsomming worden van probleem, aanpak en doelen. We wilden de ideologie en het enthousiasme weerspiegelen van een grote groep gepassioneerde mensen. Zónder zweverig te worden! Dat is goed gelukt.” Martine vult aan: “Daarbij hielp het dat de verschillende lectoraten al jarenlang aantonen dat verandering écht mogelijk is, mits je het doordacht en vooral samen aanpakt. Gaaf dat ik op mijn manier ook kon bijdragen.”

Even meekijken

Ook binnen Het Nederlands Tekstbureau zochten we de samenwerking op. Tekstschrijver Christian: “Martine vroeg me of ik wilde meekijken voor de laatste puntjes op de i. Soms zit je zo ‘in’ een tekst dat je niet meer ziet of alles lekker loopt. Voor haar was het fijn dat er een collega meekeek, en ik vond het leuk om te zien waar dit nieuwe kenniscentrum mee aan de slag gaat. Ik werd er erg enthousiast van!”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  De Haagse Hogeschool

 • Dienst:

  Interviewen, schrijven, herschrijven, redigeren

 • Tekst:

  Jaarverslag

 • Samenwerking:

  Sinds 2008