Samen bouwen met Ballast Nedam

Tijdens het kennismakingsgesprek met Ballast Nedam was er van beide kanten meteen een klik. “We waren voor ons jaarverslag op zoek naar een groter tekstbureau dat – onder flinke tijdsdruk – zowel sparringpartner wilde zijn als goede artikelen kon schrijven”, vertelt Marloes Kamer, contentspecialist bij Ballast Nedam. “En dat vertrouwen kreeg ik direct van tekstschrijvers Annelies Peters en Renske Kaldewaij. Ze gaven aan veel ervaring met jaarverslagen te hebben en snel te werken.”

Voordat het jaarverslag van start ging, ontvingen we een uitgebreid briefingsdocument van Ballast Nedam. Hierin stond alle benodigde achtergrondinformatie per interview. “Vervolgens zijn we de interviews gaan inplannen”, vertelt Annelies Peters die vaste contactpersoon werd. “De onderwerpen waren divers: van biodiversiteit op bouwprojecten tot risicomanagement en van veiligheid tot de emissieloze bouwplaats. Behoorlijk technisch dus, maar interessant om ons in te verdiepen! Renske en ik hebben steeds elkaars teksten gelezen en van feedback voorzien, zodat we zeker wisten dat alle informatie correct werd weergegeven. We kijken erg positief op deze opdracht terug. Ook vanwege de korte lijnen en het fijne contact met onze opdrachtgever en de geïnterviewden.”

“Ook wij kijken positief op het proces en eindresultaat terug! Annelies en Renske zijn zelfstandig met ons briefingsdocument aan de slag gegaan, terwijl onze wereld best een niche is. We gebruiken veel terminologie. Ik kreeg terug van de geïnterviewden dat ze daar goed mee zijn omgegaan. Bovendien werkten we onder flinke tijdsdruk, maar ruim voor de deadline hadden we de teksten al compleet en gecheckt. Ik vond het een fijn idee dat ze eventueel nog andere collega’s konden inschakelen als de deadline in het geding zou komen, maar dat bleek helemaal niet nodig. Ook prettig is dat Annelies en Renske nog een stuk nazorg leverden. Ze bleven tot op het laatst betrokken of ze nog ergens puntjes op de i konden zetten.”

Marloes Kamer, contentspecialist bij Ballast Nedam

Inmiddels komt een volgende opdracht richting Het Nederlands Tekstbureau. Iets waar Annelies en Renske heel blij mee zijn. “We mogen nu webteksten gaan herschrijven voor Ballast Nedam Industriebouw. Weer een mooie uitdaging.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  Ballast Nedam

 • Dienst:

  Schrijven en interviewen

 • Tekst:

  Jaarverslag

 • Samenwerking:

  Sinds 2021