Regionale visie voor de Sociale Dienst Drechtsteden

Bij een visie staat adoptie voorop. Zorgen dat de betrokkenen de inhoud begrijpen, omarmen en uitdragen. Natuurlijk begint dat bij de inhoud, maar zonder passende tekststrategie, heldere structuur en zorgvuldig gekozen woorden heeft het verhaal niet de gewenste impact. Daar helpt Het Nederlands Tekstbureau graag bij. Voor de Sociale Dienst Drechtsteden mochten we de regionale visie op het sociaal domein herschrijven. Een successtory, aldus de opdrachtgever.

“Er lag al een visie op tafel, maar deze moest een stuk korter, anders opgebouwd, en ook in een nieuwe schrijfstijl. Toen ik hiervoor werd gevraagd, ben ik eerst in gesprek gegaan met de senior communicatie- adviseur Brigitte van Egmond, MT en directie”, vertelt onze tekstschrijver. “Op basis daarvan heb ik een voorstel gemaakt en toen ben ik gaan herschrijven. Een race tegen de klok, want de visie moest binnen anderhalve week naar het algemeen bestuur van de Drechtsteden. Gelukkig houd ik van uitdagingen. Sterker nog; hoe ‘onmogelijker’ de opdracht, hoe leuker. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op deze opdracht.”

“De tekstschrijver en ik hadden gelijk een klik. Beiden zijn we positief, gedreven en gefocust op een zeer goed eindresultaat. We hebben telefonisch alles doorgesproken en heldere afspraken gemaakt. Bijzonder is dat we de toon niet eens in woorden hebben vastgesteld; we begrepen elkaar gewoon goed. We speelden samen een soort Tetris, waarbij we steeds tegelijk het juiste stukje pakten en op de juiste manier in het geheel plaatsten. We streefden continu hetzelfde doel na.”

- Brigitte van Egmond, senior communicatieadviseur bij Sociale Dienst Drechtsteden

Het moment dat de regionale visie positief door het algemeen bestuur werd ontvangen, vergeten beide professionals nooit. De portefeuillehouders en ook de beleidsmakers reageerden blij verrast. “Echt fantastisch dat iedereen zo enthousiast is over het stuk. Ik vond het een ontzettend mooie klus – ook vanuit maatschappelijk oogpunt. Een passie die we delen.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  Sociale Dienst Drechtsteden

 • Dienst:

  Structuur opzetten, schrijven, herschrijven

 • Tekst:

  Visiestuk sociaal domein

 • Samenwerking:

  Sinds 2018