Opleidingsteksten Avans+

Soms beginnen we nietsvermoedend aan een nieuwe werkdag en zijn we even later een grote opdracht rijker. Zo ging het bijvoorbeeld ook met Avans+, een dochteronderneming van Avans Hogeschool. Voor hun nieuwe website wilde Avans+ alle 268 opleidingsteksten herschrijven, maar al snel bleek dat ze in tijdnood zouden komen. Daarom belden ze Het Nederlands Tekstbureau: of wij dat in korte tijd konden doen? Natuurlijk!

 

Onze tekstschrijver Christian nam de coördinatie van deze opdracht op zich. Hij schatte in dat er zeker vier tekstschrijvers nodig waren om deze opdracht binnen een paar weken af te kunnen ronden. Christian: “Net op het moment dat Avans+ belde, liepen er nog een aantal grote klussen bij Het Nederlands Tekstbureau. Het was dus onderling schuiven, passen en meten. Maar uiteindelijk stonden er nog dezelfde dag vier tekstschrijvers in de startblokken.”

“Net op het moment dat Avans+ belde, liepen er nog een aantal grote klussen bij Het Nederlands Tekstbureau. Het was dus onderling schuiven, passen en meten. Maar uiteindelijk stonden er nog dezelfde dag vier tekstschrijvers in de startblokken.”

Duidelijke briefing

Wat ook bijdroeg aan een snelle start, was de duidelijke briefing die we van Avans+ kregen. Zeker als we met meerdere collega’s aan dezelfde opdracht werken, zijn heldere richtlijnen belangrijk. Tekstschrijver Martijn vertelt: “Avans+ stuurde een format waarin we alle opleidingsteksten konden verwerken. Ook kregen we een Excelsheet met de zoekwoorden die aan bod moesten komen. Daardoor konden we snel aan de slag én het zorgde voor de gewenste uniformiteit in onze teksten.”

Fijne communicatie

Ook na de eerste briefing verliep het contact tussen Avans+ en Het Nederlands Tekstbureau soepel. Gezien de omvang van de opdracht, spraken we af om na de eerste twintig herschreven opleidingsteksten een eerste evaluatie te doen. Christian: “Het was een prettig en open gesprek. We zaten op de goede weg, dus de remmen konden nu echt los. Collega Annelies vult aan: "En uiteindelijk hebben we alle herschreven teksten vóór de deadline aangeleverd!”

“We zijn erg te spreken over de snelheid en flexibiliteit van de tekstschrijvers en natuurlijk: over het eindresultaat. Als we weer een tekstklus hebben, weten we Het Nederlands Tekstbureau zeker te vinden!”

 

Eline Tuerlings
Online marketeer bij Avans+

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  Avans+

 • Dienst:

  Redigeren

 • Tekst:

  Webteksten voor opleidingen

 • Samenwerking:

  Sinds 2016