Op bezoek bij de afdeling Urologie van het LUMC

Soms komen er opdrachten voorbij die je een leven lang bijblijven. Onze tekstschrijver Katja Graven heeft er onlangs één afgerond: een informatiekrant schrijven over de afdeling Urologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), in opdracht van fullservice bureau CieremansVanReijn. Het doel: zorgen voor heldere, informerende en prettig leesbare artikelen over allerlei ontwikkelingen op deze afdeling voor directe collega’s, overige medewerkers van het LUMC, (oud-)patiënten, hun familieleden en donateurs.Naar Katja’s zeggen een bijzonder leuke opdracht. Met als extraatje dat ze bij toeval de uroloog mocht interviewen die een dierbare van haar succesvol heeft behandeld voor kanker.

“Ja, deze opdracht zal ik niet snel vergeten! Ik vind de medische wereld waanzinnig interessant en mocht dankzij CieremansVanReijn bijna wekelijks naar het LUMC voor interviews met artsen, verpleegkundigen en ook onderzoekers. Bijvoorbeeld over hun operaties met de Da Vinci-Robot. Over baanbrekende onderzoeksresultaten waarbij speciaal ontwikkelde virussen kankercellen aanvallen. Over het inmiddels internationaal gepatenteerde meetinstrument dat door het afdelingshoofd en uroloog prof. dr. Rob C.M. Pelger zelf aan de keukentafel is bedacht. En over de Stichting Sick and Sex die dit belangrijke onderwerp op de kaart zet. Het is voor mij ongelooflijk wat allemaal uit de koker van deze afdeling komt en heb de artikelen echt met veel plezier geschreven.”

“Nadat we het concept voor deze informatiekrant hadden bedacht en uitgewerkt, wisten we dat we Katja aan het LUMC wilden koppelen voor de interviews en teksten. We hebben vaker met haar gewerkt en weten dat zij zich in elk onderwerp vastbijt. Ze leest zich goed in, stelt de juiste vragen ongeacht de complexiteit en komt met leesbare teksten zoals wij die voor ogen hebben. Het werkt gewoon prettig! Momenteel zijn wij druk met de vormgeving en passende fotografie, zodat tekst en beeld naadloos op elkaar aansluiten en we tot drukwerk over kunnen gaan.”

- Daan van Reijn, partner bij CieremansVanReijn

De afdelingskrant komt waarschijnlijk eind van de lente uit en wordt breed verspreid. Wordt vervolgd dus!

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  CieremansVanReijn

 • Dienst:

  Interviewen en schrijven

 • Tekst:

  Afdelingskrant

 • Samenwerking:

  Sinds 2006