Onze bijdrage aan de toekomst van mbo’ers

“Het middelbaar beroepsonderwijs verder ontwikkelen, vind ik bijzonder zinvol. Ik word er blij van om iets voor deze belangrijke groep studenten te kunnen betekenen. Zeker nu er vanuit de overheid zoveel staat te gebeuren”, vertelt Paulien de Jong, communicatieadviseur bij MBO Digitaal en betrokken bij het landelijke programma ‘Doorpakken op digitalisering (2019-2022)’. Een mening die ons tekstbureau al jaren onderschrijft. Ook wij worden blij van werken voor het mbo.

Onze tekstschrijver Annelies Peters schreef met veel plezier teksten voor dit boeiende programma, bijvoorbeeld over digitaal burgerschap en onderwijslogistiek. Van handreikingen en sfeerverslagen tot interviews en webartikelen. De vraag die daarbij steeds centraal stond: hoe kan digitalisering bijdragen aan nóg beter middelbaar beroepsonderwijs – omdat de arbeidsmarkt, de maatschappij en de technologische ontwikkelingen daar om vragen?

“Een van de eerste projectteksten die ik bij Annelies neerlegde, was een handreiking voor het thema onderwijslogistiek. Een complexe handreiking die door inhoudelijke deskundigen was opgesteld, maar voor een brede doelgroep leesbaar moest worden. Annelies is hierin uitstekend geslaagd. Ze werkte snel, leverde kwaliteit en kwam proactief met verandervoorstellen. Ik merkte dat ze zich goed in de materie verdiepte. Ook vond ik het prettig dat ze openstond voor feedback van onze kant. Inmiddels hebben we talrijke opdrachten aan haar uitbesteed; recent nog een minimagazine vol interviews rondom digitaal burgerschap in het mbo. Een mooie publicatie met inhoudelijk sterke verhalen. En had Annelies eens geen tijd? Dan stonden haar collega’s Arie, Paul en Katja klaar. Ook over hen ben ik zeer tevreden.”

Paulien de Jong, communicatieadviseur bij MBO Digitaal

Annelies is eveneens blij met de samenwerking: “Ik schrijf nu al een paar jaar met veel plezier voor MBO Digitaal (voorheen: saMBO-ICT). Sinds de zomer is Paulien mijn contactpersoon en ook met haar is het prettig samenwerken. De handreiking was inderdaad een ingewikkelde tekst. Ik maakte ‘m actiever en concreter en waar nodig gaf ik suggesties of zette ik vragen in de kantlijn voor de inhoudelijke experts. Zo is de tekst een paar keer op en neer gegaan, net zo lang tot alle vragen opgehelderd waren en we allebei tevreden waren. En voor die serie artikelen voor het minimagazine mocht ik bijvoorbeeld Khalid Boudou interviewen, de schrijver van Het schnitzelparadijs. Hij vertelde hoe hij literatuur aan digitaal burgerschap verbindt tijdens zijn lezingen op scholen. Kortom, de opdrachten zijn afwisselend en uitdagend, dus ik hoop dat we nog lang voor MBO Digitaal mogen schrijven.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  MBO Digitaal
  (tot 1 januari 2022:
  saMBO-ICT)

 • Dienst:

  Schrijven, interviewen, herschrijven, redigeren

 • Tekst:

  Artikelen, sfeerverslagen en notities

 • Samenwerking:

  Sinds 2018