Fondsaanvraag voor Stichting Cultuureducatie

Onze tekstschrijver stond bij de Stichting Cultuureducatie (SCe) bekend als een professional die zich enorm verdiept in de materie. Dus toen dringend hulp nodig was voor de aanvraag van fondsgelden voor het project Cultuur Dichtbij, was ons bureau snel gebeld. Het eindresultaat na een intensief project: twee prachtige subsidietoekenningen voor cultuurprojecten voor kwetsbare ouderen.

“Aan het begin van de opdracht was er nog te weinig informatie beschikbaar om de subsidieaanvragen te kunnen schrijven. De criteria van de fondsen waren ook erg uitgebreid en specifiek”, zo vertelt de tekstschrijver. Om de juiste input te krijgen, dook ze volop in de materie en stelde ze een kritische vragenlijst op voor de stichting. “Deze gestructureerde werkwijze leverde uiteindelijk goede inhoud op, maar we hebben ook nog veelvuldig overleg gepleegd om echt tot de kern te komen. We moesten continu de input toetsen aan de criteria en signaleren waar de scherpte ontbrak. Dit hele proces dwong ook SCe om goed na te denken over details, waardoor het hele proces hen uiteindelijk ook een concreet projectplan opleverde. Een mooie bijkomstigheid.”

“De tekstschrijver is een frisse persoonlijkheid die zich enorm goed kan inleven in de klant. Dus inderdaad, het contact was snel gelegd toen we haar hulp nodig achtten. Veel van onze aanvragen werden afgewezen en dat wilden we doorbreken. Teksten voor fondsgelden vragen om geconcentreerd en consciëntieus werken en dat kan zij. De tekstschrijver heeft ook echt het talent om de teksten toe te schrijven naar de fondsen. Ze snapt wat een beoordelingscommissie wil lezen: geen langgerekte verhalen, maar compact, enthousiast en to the point. En, waarin alle criteria terugkomen.”

René Nekkers, Directeur-bestuurder Stichting Cultuureducatie

“Toen René voorstelde om samen te werken met Het Nederlands Tekstbureau, vond ik dat gelijk een goed idee. We hadden externe expertise nodig. Er was ook direct een klik met de tekstschrijver. Ik kon merken dat ze ervaring had met het schrijven van fondsaanvragen. Het is complexe materie, maar door een intensieve samenwerking hebben we uiteindelijk de essentie voor elk fonds weten te vangen. Door deze vervolgens goed en krachtig te omschrijven, heeft ze veel power aan de teksten toegevoegd.”

Jolinda van Dijk, projectleider Cultuur Dichtbij

“Stichting Cultuureducatie is een van mijn favoriete klanten. Ik heb al veel voor ze mogen schrijven: twee keer het jaarverslag, een strategisch beleidsplan, een visiestuk voor de overkoepelende organisatie waar ze onderdeel van zijn (Het Energiehuis, red.). Stuk voor stuk uitdagende projecten waaruit ik veel voldoening haal. Maar Cultuur Dichtbij ligt me wel heel nauw aan het hart. Kwetsbare ouderen een stukje gelukkiger maken door middel van cultuur, dat is toch fantastisch!”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  Stichting Cultuureducatie

 • Dienst:

  Structuur opzetten, concept ontwikkelen, schrijven en herschrijven

 • Tekst:

  Fondsaanvraag

 • Samenwerking:

  Sinds 2019