De Proeftuin Robotica

Prachtig project: de Proeftuin Robotica. Klinkt even fascinerend als dat het is. Academy Het Dorp stelde drie ontwikkelaars in staat hun zorgrobots te testen en verder te ontwikkelen met de feedback van de doelgroep: zorgontvangers, zorgverleners en mantelzorgers. En Het Nederlands Tekstbureau mocht de resultaten, ervaringen, geleerde lessen, jubelmomenten en verbeterpunten in een aantal rapporten en artikelen beschrijven. Zoals gezegd: een prachtig project, ook voor HNTB.

“Schrijven is een vak, maar schrijven is soms ook een voorrecht. Dat geldt zeker voor klussen waar de passie vanaf spat, zoals de Proeftuin Robotica”, vertelt tekstschrijver Noël Ummels. “Mijn collega Martine de Wit en ik spraken met de ontwikkelaars van zorgrobots, met deskundigen van Academy Het Dorp, specialisten uit het bedrijfsleven en onderzoekers uit het hoger onderwijs. Bij iedereen was het enthousiasme groot. De Proeftuin Robotica was een pilotproject, dus er zijn zeker zaken voor verbetering vatbaar, maar het is toch vooral voor herhaling vatbaar. Want zorgrobots die werkelijk doen waarvoor ze bedoeld zijn, daar wordt de cliënt alleen maar beter van. En daar gaat het tenslotte om.”

“Erg mooi vond ik de lerende houding die van het project uitging. Proberen, testen en gaandeweg ontdekken wat werkt”, vult Martine aan. “Die gedachte gaf Academy Het Dorp ons ook mee voor de teksten. We kregen écht de vrije hand om de verhalen zo treffend mogelijk op te schrijven. Heerlijk om op die manier je creativiteit aan te spreken en te zien wat er ontstaat! Ook vond ik het inspirerend om het eindproduct te maken in cocreatie met vormgever Jacqueline. Fijn om met elkaar mee te denken en samen iets moois te maken.”

"Vanuit de Proeftuin Robotica hadden we in korte tijd veel interessante dingen te vertellen, dus het was fijn dat Martine en Noël zo snel konden aanhaken."

Malou Arends, marketing- en communicatiespecialist bij Academy Het Dorp


“Vanuit de Proeftuin Robotica hadden we in korte tijd veel interessante dingen te vertellen, dus het was fijn dat Martine en Noël zo snel konden aanhaken. De samenwerking verliep soepel en prettig. Op basis van enkele korte briefings gingen ze voortvarend en proactief aan de slag. De teksten die Noël en Martine opleverden waren sterk, treffend en in lijn met wat we in gedachten hadden. Dat is knap, zeker gezien de complexiteit van het project en de diversiteit aan betrokken partners en partijen. Al met al is een goed beeld neergezet van wat het project inhoudt en wat de geleerde lessen tot nu toe zijn. Dit was onze eerste samenwerking, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.”

www.academyhetdorp.nl

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  Academy Het Dorp

 • Dienst:

  Interviewen en schrijven

 • Tekst:

  Rapporten en artikelen

 • Samenwerking:

  Sinds 2021