Correctiewerk Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten kent overheidssubsidies toe aan professionele podiumkunstenaars op het gebied van muziek, muziektheater, dans, theater en festivals. De adviesteksten waarin het Fonds een subsidietoekenning of -afwijzing motiveert, moeten transparant, zorgvuldig en van goede kwaliteit zijn. Daarom riep het Fonds Podiumkunsten de hulp in van Het Nederlands Tekstbureau. 
 


Tekstschrijver Susan coördineerde de opdracht en vertelt: “Het Fonds Podiumkunsten belde met de vraag of wij de adviesteksten voor de meerjarige activiteitensubsidies konden corrigeren. In een paar weken tijd bekeken we maar liefst 217 adviezen. Vanwege de omvang heb ik meteen mijn collega’s bij het project betrokken. Uiteindelijk hebben we deze klus met z’n zessen opgepakt.”

Puntjes op de i

De teksten die Het Nederlands Tekstbureau corrigeerde, waren vertrouwelijk. Susan: “De inhoud van de juridische teksten luisterde nauw. Daar hebben we dan ook niets aan veranderd. Het ging vooral om een spellingscheck en de laatste puntjes op de i. We hadden als richtlijn een schrijfwijzer van het Fonds. Zaken die daar niet in stonden, stemden we onderling af en waar nodig overlegde ik nog even met mijn contactpersoon bij het Fonds, Carlie Janszen. Dat werkte heel goed.” 

"We zijn heel tevreden over de samenwerking met Het Nederlands Tekstbureau. Een deel van de teksten was pas later beschikbaar, waardoor de tekstschrijvers aan het eind flink moesten doorwerken. Het was dus fijn dat Susan de coördinatie op zich nam en de voortgang bewaakte. Bij de tweede opdracht was ik niet rechtstreeks betrokken, maar van mijn collega’s begreep ik dat ook zij erg tevreden waren."

Carlie Janszen, communicatieadviseur bij het Fonds Podiumkunsten

Evaluatie én vervolgopdracht

De communicatie met het Fonds Podiumkunsten verliep prettig, vertelt Susan. “Ik had regelmatig contact met Carlie om de voortgang te bespreken. Zo was voor iedereen duidelijk wat de stand van zaken was.” Na afloop ging Susan bij het Fonds Podiumkunsten langs om de opdracht te evalueren. Daar rolde gelijk een nieuwe opdracht uit: “De samenwerking was ons allebei goed bevallen. Extra leuk dus dat Carlie ons meteen voor een volgende klus vroeg. Die betrof het notuleren van 26 hoorzittingen, dat ik samen met mijn collega heb gedaan."

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  Fonds Podiumkunsten

 • Dienst:

  Corrigeren

 • Tekst:

  Adviesteksten voor meerjarige activiteitensubsidie

 • Samenwerking:

  Sinds 2016