Campagneteksten voor energiebesparing

“De tekstschrijver heeft aan een paar woorden genoeg, werkt gestructureerd en levert teksten altijd volgens planning op. Dat is zó fijn voor een projectmanager”, lacht Joan van Dormael, die deze functie vervult bij marketing-, content- en communicatiebureau LVB. Joan doelt met haar complimenten op onze collega Hanneke van Vliet, die ze deze zomer inschakelde voor een campagne voor energieleverancier Vattenfall. “Ja, ik kijk erg tevreden op de samenwerking terug.”

LVB is een fullservicebureau dat voor veel bekende organisaties werkt, zoals ABN AMRO, PostNL en UWV. Voor Vattenfall ontwikkelde LVB de campagne ‘De toekomst van jouw zaak’, waarbij energieadviseurs bij mkb-ondernemers langsgingen voor een ‘toekomstcheck’. Hiervoor keken zij rond in de bedrijfspanden om besparingsmogelijkheden op te sporen. 

“We hebben Hanneke gevraagd om de campagnetekst voor de printadvertentie te maken en aan de hand van een aantal video’s klantcases uit te schrijven. Ook heeft ze een energieadviesgids geredigeerd. We hebben al eerder voor deze opdrachtgever samengewerkt voor de campagne ‘Meer met energie’ en het voelde logisch om haar nu weer te bellen. Ze kent de tone of voice al goed. Ik vind het knap hoe zij zich de stijl van een opdrachtgever snel eigen kan maken. Daarbij is ze flexibel en proactief: heeft ze ergens vragen over, dan belt ze gelijk. Maar mijn ervaring is dat Hanneke aan een paar woorden genoeg heeft.”

Joan van Dormael, projectmanager bij LVB (becoming iO)

Ook Hanneke blikt tevreden op dit project terug. “Bij het schrijven van de printadvertentie was het de kunst om de boodschap van Vattenfall krachtig over te brengen in weinig tekst. Bij de klantcases ging het om levendige en overtuigende verhalen schrijven, waarin ondernemers zich goed kunnen herkennen. En bij de adviesgids stond een logische presentatie van de bespaartips voorop, zodat de relevante informatie voor ondernemers snel vindbaar is. Het is heel plezierig dat ik met LVB altijd prettig kan schakelen. Joan voorziet me van uitgebreide briefings en heldere planningen. Bovendien kon ik dankzij de eerdere samenwerking de teksten nu nog scherper in de stijl van Vattenfall schrijven.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  LVB

 • Dienst:

  Schrijven en redigeren

 • Tekst:

  Campagneteksten

 • Samenwerking:

  Sinds 2020