Aan het werk voor mboRijnland

“Na elke briefing zei tekstschrijver Katja Graven: ‘Leuk, komt goed’. En dat kwam het ook echt; een geruststellend gevoel”, lacht HR-specialist Nouch Heerschap van mboRijnland. Vorig jaar zette ze een opdracht voor vijf wervende vacatureteksten bij Het Nederlands Tekstbureau uit, waarna Katja aan de slag ging. “Haar enthousiasme zie je terug in de teksten. Ze had overduidelijk zin in deze opdracht en de snelheid zat erin. Bovendien waren de vacatures kwalitatief goed beschreven!”

mboRijnland is een onderwijsinstelling waarvoor we al bijna tien jaar werken. We schrijven met veel plezier artikelen, werken mee aan jaarverslagen en redigeren bijvoorbeeld opleidingsteksten. In 2021 vond de eerste samenwerking met de HR-afdeling plaats. Katja: “We kregen in eerste instantie de vraag om vijf vacatureteksten voor docenten te schrijven, waarbij we een brede doelgroep moesten aanspreken. Bij mboRijnland staan diversiteit en inclusiviteit hoog op de agenda. De instelling wil dat iedereen zich door deze teksten aangesproken voelt en niemand wordt uitgesloten. Een boodschap waaraan we graag wilden bijdragen. Leuk was ook dat we docenten uit de huidige teams mochten interviewen voor de input en boeiende quotes. Zo kregen we echt een goed beeld.”

“We werkten eerst met een ander bureau voor deze vacatureteksten, maar dat verliep niet naar tevredenheid. Toen ik via onze marketingafdeling met Het Nederlands Tekstbureau in contact werd gebracht, had ik er gelijk een goed gevoel bij. Dat kwam ook door het enthousiasme van Katja om deze opdracht op te pakken. Ik vond haar goed luisteren en open communiceren. Ze vroeg door als zaken onduidelijk waren en begreep ook onze wens voor de vindbaarheid via jobsites. Verder kozen we ervoor in iedere tekst quotes op te nemen van een docent die over zijn functie en motivatie vertelt. Ik vind dat Katja die quotes mooi beeldend heeft geformuleerd. Je ziet zo’n werkdag van een docent echt voor je en dat komt de tekst ten goede.”

Nouch Heerschap, HR-specialist bij mboRijnland

Vanuit de organisatiedirecties waren de reacties ook positief, waardoor er dertien nieuwe vacatureteksten voor docenten bijkwamen die inmiddels ook zijn afgerond. En, voor dit jaar mogen we ruim dertig teksten voor de ondersteunende functies oppakken. “Ik vind het bijzonder leuk om dit megaproject met Katja samen te gaan doen. De komende tijd zijn we wel weer even zoet”, aldus Nouch. Zelf kijken we ook uit naar dit nieuwe mooie project!

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  mboRijnland

 • Dienst:

  Schrijven en interviewen

 • Tekst:

  Vacatureteksten

 • Samenwerking:

  Sinds 2012