SEO-teksten voor de GGD

Het is een van onze favoriete bezigheden: SEO-teksten schrijven. Puzzelen met zoekwoorden en leesbaarheid tot je een tekst hebt waar de lezer én Google blij mee zijn. Toen GGD Zaanstreek-Waterland ons vroeg of we hun nieuwe website SEO-proof konden maken, twijfelden we dus geen moment. Deze GGD werkt elke dag aan een gezonde en veilige omgeving voor inwoners van haar regio, en daar dragen wij graag aan bij.

Uitgebreid afstemmen

Onze tekstschrijver Fay coördineerde deze mooie opdracht. De uitdaging: meer dan zeventig verschillende pagina’s voor verschillende doelgroepen optimaliseren voor zoekmachines. Samen met Diana Nierop van de GGD bedacht ze een plan van aanpak. “Bij SEO-teksten is het de kunst om balans te vinden tussen techniek en tekst. Daarom stemden Diana en ik elke pagina uitgebreid af. Voor wie is de informatie? Welke schrijfstijl past bij deze doelgroep? Welke vragen heeft de lezer? Per tekst leverde Diana een duidelijk ingevuld format in. Heel fijn, want zo konden mijn collega Joyce Ketelaars en ik elke tekst helemaal naar wens herschrijven.”

“De samenwerking met Het Nederlands Tekstbureau verliep heel soepel. Fay en haar collega wisten moeiteloos een passende schrijfstijl voor onze doelgroepen te bedenken, en we hadden tussentijds goed overleg. Ik ben erg blij met het resultaat en de werkwijze. Voor toekomstige schrijfopdrachten benader ik HNTB zeker weer.”

– Diana Nierop, communicatieadviseur GGD Zaanstreek-Waterland

Mooie oplossingen

Naast het schrijven was er ook tijd voor advies. Fay: “Diana en ik hingen regelmatig met elkaar aan de telefoon. Bijvoorbeeld als we tijdens het optimaliseren ergens tegenaan liepen, zoals de structuur van de website of een veelheid aan inhoudelijke informatie. Diana stond altijd open voor suggesties, en zo kwamen we samen tot mooie oplossingen.”

Voortzetting samenwerking

GGD Zaanstreek-Waterland zet de samenwerking graag voort. “We vinden het belangrijk dat onze website in dezelfde goede staat blijft als bij de lancering. Daarom vragen we Het Nederlands Tekstbureau om een periodieke controle op consistentie, schrijfstijl en SEO”, aldus Diana. Een heel goed idee, volgens Fay: “Zodra een website is gelanceerd, ligt inconsistentie op de loer. Vaak schrijven diverse mensen de webteksten. Het is dan lastig om de oorspronkelijke schrijfstijl te waarborgen. Dat ondervang je door de nieuwe content regelmatig te laten nalopen door een tekstschrijver.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  GGD Zaanstreek-Waterland

 • Dienst:

  Optimaliseren voor zoekmachines (SEO)

 • Tekst:

  Webteksten

 • Samenwerking:

  Sinds 2018