Aanbestedingstekst ILGE

Het zijn steeds weer uitdagende klussen: aanbestedingen redigeren. Bij Het Nederlands Tekstbureau kunnen we er echt van genieten. Toen ILGE Subscription Management belde met de vraag of wij hen last-minute konden helpen met een tender, twijfelden we dus geen moment.


Last-minute? Geen probleem!

ILGE vroeg ons of we een aanbestedingstekst konden analyseren, SMART konden formuleren én konden redigeren. “Natuurlijk!”, was onze eerste reactie. Maar toen bleek dat de deadline al een paar dagen later was … Toevallig houdt tekstschrijver Fay Huigen wel van een uitdaging; ze blokte haar weekend en ging meteen aan de slag. “Het was even schuiven in mijn agenda, maar voor zo’n opdracht als deze maakte ik graag tijd. Samen met Jaap van ILGE stelde ik een strakke planning op. Als we ons daar allebei aan zouden houden, was de deadline precies haalbaar”, aldus Fay.

SMART en foutloos

De dagen erna waren een non-stop heen en weer van adviezen, reacties en teksten. Fay: “Een aanbestedingstekst schrijven luistert heel nauw. Vooral in dit geval. Want de tekst moest niet alleen foutloos en goed leesbaar zijn, ook SMART formuleren was van groot belang. Daarvoor was veel input van ILGE nodig, en er was niet veel tijd. Gelukkig was Jaap ook continu beschikbaar en konden we snel schakelen.”

“Ik vond het erg prettig samenwerken met Fay. Omdat we zo’n strakke deadline hadden, konden we geen seconde van de planning afwijken. Ze gaf duidelijke opdrachten voor het aanleveren van inhoudelijke informatie. Vervolgens verwerkte ze deze na ontvangst snel en correct in de tekst. Fay heeft het hele weekend doorgewerkt en uiteindelijk binnen de afgesproken tijd perfect werk geleverd.”

- Jaap Koeman, commercieel directeur ILGE

Winnende offerte

De fijne samenwerking tussen Fay en Jaap wierp zijn vruchten af. Een paar weken later was er goed nieuws: ILGE had de aanbesteding gewonnen! Fay: “Dit is zo’n mooi voorbeeld van hoe we in korte tijd veel voor elkaar kunnen krijgen. Bij Het Nederlands Tekstbureau denken we altijd mee met onze klant, hoe lastig de vraag soms ook is. En resultaten zoals bij ILGE maken ons werk éxtra leuk.”

Meer informatie?
Bel ons op 088 - teksten (088 - 8357836)

Vraag een offerte aan
 • Opdrachtgever:

  ILGE Subscription Management

 • Dienst:

  Analyseren, adviseren en redigeren

 • Tekst:

  Aanbestedingstekst

 • Samenwerking:

  December 2017