Werk

Een greep uit onze projecten

 • Vol motivatie aan de slag voor LinkedIn

  Vol motivatie aan de slag voor LinkedIn

  Het moment dat LinkedIn ons belde om samen te werken, deden we een klein vreugdesprongetje op kantoor. Een enthousiasme dat Liza Jansen, redacteur bij LinkedIn Nieuws, ook heeft ervaren: “We merken dat bij de tekstschrijvers een intrinsieke motivatie aanwezig is; dat ze de materie ook écht interessant vinden.” En dat klopt: wekelijks schrijven wij zes behapbare nieuwsflitsen over de meest uiteenlopende onderwerpen – altijd werkgerelateerd.

 • De Proeftuin Robotica

  De Proeftuin Robotica

  Prachtig project: de Proeftuin Robotica. Klinkt even fascinerend als dat het is. Academy Het Dorp stelde drie ontwikkelaars in staat hun zorgrobots te testen en verder te ontwikkelen met de feedback van de doelgroep: zorgontvangers, zorgverleners en mantelzorgers. En Het Nederlands Tekstbureau mocht de resultaten, ervaringen, geleerde lessen, jubelmomenten en verbeterpunten in een aantal rapporten en artikelen beschrijven.

 • Toekomstplan voor Mission Zero

  Toekomstplan voor Mission Zero

  De wereld staat voor een grote uitdaging op het gebied van duurzaamheid. Willen we zuinig omgaan met onze aarde, dan moeten veel bestaande systemen op de schop. Hoe organiseer je dat? Met gebundelde krachten! De Haagse Hogeschool verenigde vier lectoraten in het nieuwe kenniscentrum Mission Zero en schakelde Het Nederlands Tekstbureau in voor een meerjarenbeleidsplan.

 • Fondsaanvraag voor Stichting Cultuureducatie

  Fondsaanvraag voor Stichting Cultuureducatie

  Onze tekstschrijver stond bij de Stichting Cultuureducatie bekend als een professional die zich enorm verdiept in de materie. Dus toen hulp nodig was voor de aanvraag van fondsgelden was ons bureau snel gebeld. Het resultaat: twee mooie subsidietoekenningen voor cultuurprojecten voor kwetsbare ouderen.

 • Verslagen schrijven ten tijde van corona

  Verslagen schrijven ten tijde van corona

  Een extra stap zetten om de langdurende zorg voor mensen met een beperking toekomstbestendig te maken. Dat is wat Vilans voor ogen heeft met het project Begeleiding à la Carte, onderdeel van het Rijksprogramma Volwaardig leven. Onze tekstschrijvers schrijven er graag verslagen over - corona of niet. 

 • Op bezoek bij de afdeling Urologie van het LUMC

  Op bezoek bij de afdeling Urologie van het LUMC

  Soms komen er opdrachten voorbij die je een leven lang bijblijven. Onze tekstschrijver Katja Graven heeft er onlangs één afgerond: een informatiekrant schrijven over de afdeling Urologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), in opdracht van fullservice bureau CieremansVanReijn.