Maak kennis met:

Vestiging Sittard

Joyce Ketelaars-Heijnen

Kinderboekenschrijfster. Als iemand me op de basisschool vroeg wat ik later wilde worden, was dat standaard mijn antwoord. Pas jaren later las ik een versje van mijn bekende stadsgenoot Toon Hermans:

‘Wat wil je later worden? vroeg de juf.
Het was in de derde klas.
Ik keek haar aan. Ik wist het niet.
Ik dacht dat ik al iets was.’

Heerlijk toch, wat je met taal kan doen.

Ik speel graag met taal. Hoe verwoord ik mijn boodschap zodat mijn lezer geniet van de tekst? Of ervan leert? Of erdoor overtuigd wordt? Ik kruip daarvoor in het hoofd van de lezer. Het is intrigerend wat er allemaal gebeurt in je hersenen om van die rare tekens op papier of scherm betekenisvolle zinnen en teksten te maken. Teksten die je raken, inspireren, informeren of - ook niet onbelangrijk - laten lachen.

Gelukkig mag ik al jarenlang allerlei soorten teksten schrijven, herschrijven, redigeren en corrigeren. Interviews voor magazines, teksten voor corporate brochures, seo-vriendelijke webteksten … noem maar op. En sinds een paar jaar is daar een hele mooie tak aan toegevoegd: het schrijven van lesmateriaal. Educatief schrijven voor kinderen op de basisschool. Ben ik toch stiekem dichter bij mijn ‘kinderambitie’ uitgekomen dan ik ooit had gedacht!

Adres Het Nederlands Tekstbureau  
Anna Bijnsstraat 25
6136 TV  Sittard
Telefoon 088 - 835 78 03
KvK 17201275 te Sittard